Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ herstelregeling Dijksestraat 53a te Didam, Montferland

DeDidamgids.nl kreeg de volgende bekendmaking binnen: Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ herstelregeling Dijksestraat 53a te Didam, Montferland.

Meer informatie over deze bekendmaking:

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 27 juni 2013 het bestemmingsplan “Buitengebied Montferland”, voor wat betreft het adres Dijksestraat 53a te Didam, opnieuw gewijzigd heeft vastgesteld. Op 29 september 2011 is een eerdere versie van het bestemmingsplan “Buitengebied Montferland” vastgesteld. Dat plan voorziet in een actueel toetsingskader ten aanzien van het gebruik en bebouwen van gronden voor nagenoeg het gehele buitengebied van de gemeente Montferland. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij tussenuitspraak van 20 maart 2013 bepaald dat de in het plan opgenomen begrenzingen van de bestemmingen van het perceel Dijksestraat 53a te Didam alsnog toereikend dienen te worden gemotiveerd, dan wel het besluit te wijzigen door vaststelling van een andere planregeling voor dat perceelsgedeelte. Ter voldoening aan die tussenuitspraak heeft de gemeenteraad het plan opnieuw en gewijzigd vastgesteld voor wat betreft het plandeel Dijksestraat 53a te Didam. De wijzigingen betreffen aanpassing van de begrenzingen van de bestemmingen “Agrarisch” en “Bedrijf” en het opnemen van de bestemming “Wonen” op een bij de woning Dijksestraat 53 te Didam behorend bijgebouw. Door middel van een aanduiding is de bouw van een woning, of een gedeelte daarvan, ter plaatse van dat bijgebouw niet mogelijk. Het opnieuw vastgestelde plan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 8 augustus 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1 en is tevens via www.montferland.info te raadplegen. Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de hernieuwde vaststelling ten opzichte van de eerdere vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Onderwerp: Ruimte en infrastructuur | Ruimtelijke ordening, officielepublicaties uit categorie officielepublicaties/stcrt/2013.

Dit artikel verscheen op deDidamgids.nl op 6-6-2024.

Laat dit artikel viral gaan in Didam, deel het met je vrienden!

Auteur

Foto van Redactie deDidamgids.nl
Redactie deDidamgids.nl

Weet wat er speelt in jouw buurt. Wij krijgen van de gemeente altijd als eerste de laatste vergunning aanvragen & andere bekendmakingen. Wij delen deze met onze lezers.

  1. Bekendmakingen didam
  2. stcrt-2013-21095

Gerelateerde berichten